Роль лектинів у захисних реакціях рослин до фітопатогенів - Белава, В.Н.; Панюта, О.О.; Таран, Н.Ю. (Физиология и биохимия культурных растений, 2009)
Проаналізовано дані літератури щодо участі вуглеводзв'язувальних білків - лектинів у формуванні імунної відповіді рослин на дію патогенів. Приділено увагу взаємовпливу лектинів і фітогормонів, ролі лектинів у реакції надчутливості, впливу екзогенного лектину на активування біохімічних ланок захисту рослин. Information about participation of carbohydrate linking proteins — lectins in forming of immune reaction of plants to the action of pathogens is analysed. Attention is devoted to interaction of lectins and phytohormones, to role of lectins in the hypersensitive reaction, to influence of exogenous lectins on activating of biochemical links of plant defence.