Селекція in vitro м'якої пшениці на стійкість до Gaeumannomyces graminis var. tritici - Бавол, А.В.; Дубровна, О.В.; Лялько, І.І. (Физиология и биохимия культурных растений, 2009)
Методом прямої клітинної селекції отримано стійкі до культурального фільтрату Gaeumannomyces graminis var. tritici калюсні лінії пшениці сорту Зимоярка та індуковано рослини-регенеранти. Вирощено насіннєве покоління R1, лабораторним способом оцінено його стійкість до метаболітів патогену. Виділено форми з підвищеною толерантністю. Методом прямой клеточной селекции получены резистентные к культуральному фильтрату G. graminis var. tritici каллюсные линии пшеницы сорта Зимоярка и индуцированы растениярегенеранты. Получено семенное поколение R1 и проведена его лабораторная оценка на устойчивость к метаболитам патогена. Выделены формы с повышенной толерантностью. By method of direct cellular selection resistant to culture filtrate of G. graminis var. tritici calli lines of bread wheat cultivar Zimoyarka were received, and plants-regenerants were induced. Seed generation R1 was received and its laboratory estimation for resistance to metabolites of pathogen was provided. Forms with the raised tolerance were allocated.