Захист саджанців у розсаднику яблуні від садових трубковертів в умовах правобережного Лісостепу України - Яновський, Ю.П.; Фоменко, О.О. (Автохтонні та інтродуковані рослини, 2010)
Наведено результати досліджень щодо застосування нових препаратів, їх господарсько-біологічної оцінки використання по захисту саджанців яблуні від садових трубковертів в плодовому розсаднику в умовах правобережного Лісостепу України. Использование пестицидов Калипсо 480 SC, к. с. (0,25 л/га), Моспилан, р. п. (0,5 кг/га), Конфидор в. р. к. (0,25 л/га) и Протэус 110, о. д. (1,0 л/га) эффективный прием с длительным сроком действия для снижения численности вредителей с семейства трубковертов и повреждения ими саженцев яблони в питомниках. The pesticides applying of Kalipso 480 SC, (0,25 l/h), Mospilan, r. p. (0,5 kg/h), Konfidor of w. r. c. (0,25 l/h) and Proteus 110, o. d. (1,0 l/h) is an effective method with the long term of action for the decline of quantity of wreckers from the family of Attelabidae damage by them the apple-tree transplants in the nurseries.