Створення нетрадиційних генотипів помідора - Кравченко, В.А. (Автохтонні та інтродуковані рослини, 2010)
В статті наведено результати селекційної роботи з помідором з залученням нетрадиційних генів. Створено цінні генотипи для умов закритого ґрунту, стійкі проти стресових чинників умов вирощування, з підвищеною лежкістю і транспортабельністю плодів. В результате селекционной работы с томатом в исследованиях защищенного грунта создано ценные генотипы, устойчивые против стрессовых факторов условий выращивания, с лежкими, транспортабельными плодами. Основные результаты работы внедрены в селекцию томатов, а созданные гибриды Ната и Окраса внедрены в сельскохозяйственные предприятия разных форм собственности. The results of selection work with tomatoes in a greenhouse have been established. Valuable tomato genotypes resistant to stress action of growth conditions, maturation, transportable were created. Main results of the work have been introduced to tomato breeding and created hybrids Nata and Ocrasa have been introduced to agricultural business of all property form.