Морфогенез представників роду Crataegus L. у культурі in vitro - Небиков, М.В.; Сержук, О.П. (Автохтонні та інтродуковані рослини, 2010)
Представлено результати порівняльного аналізу регенераційної здатності представників роду Crataegus у культурі in vitro. Проаналізовано вплив мінеральної основи та гормонального складу живильних середовищ на морфогенні процеси. Изучена регенерационная способность видов рода Crataegus L.: C. almaatensis A. Pojark., C. arnoldiana Sarg., C. pentagyna Waldst et Kit. в условиях in vitro. Установлено, что для каждого вида необходимо индивидуально экспериментально подбирать как минеральную основу, так и гормональный состав питательных сред для прохождения процессов органогенеза у растений. The results of comparative analysis of the genus Crataegus L. representatives regenerative ability in the in vitro culture are given An impact of mineral basis and hormonal composition of nutrient mediums on the morphogenum processes was analyzed. It was determined that need the individual mineral basis and hormonal composition for each species.