Конструювання видоспецифічних праймерів для молекулярно-генетичної ідентифікації тешовірусів та ентеровірусів свиней A і B - Головко, А.М.; Дерев’янко, С.В.; Бова, Т.О.; Сорока, В.І.; Кацимон, В.В. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2009)
Розроблено видоспецифічні праймери для встановлення таксономічного положення штамів вірусів видів Porcine Teschovirus, Porcine Enterovirus А, Porcine Enterovirus В. Проведено рекласифікацію 10 штамів ентеровірусів свиней, виділених на те- риторії У країни. Згідно міжнародної класифікації їх віднесено до роду Тeschovirus виду Porcine Teschovirus. Проведені дослідження є підґрунтям для розробки вітчизняних діагностичних тест-систем на основі молекулярно-генетичних методів. Сконструированы видоспецифические праймеры для определения таксономического положения штаммов видов Porcine Teschovirus, Porcine Enterovirus А, Porcine Enterovirus В. Проведена реклассификация 10 штаммов энтеровирусов свиней, выделенных на территории У краины. В соответствии с международной классификацией они отнесены к роду Тeschovirus виду Porcine Teschovirus. Проведенные исследования создают основу для разработки отечественных диагностических тест-систем на основе молекулярно-генетических методов. The species-specific primers for identification of taxonomic positions of strains of Porcine Teschovirus, Porcine Enterovirus A and Porcine Enterovirus B kinds were developed. The reclassification of 10 strains of Porcine Enterovirus isolated in Ukraine was performed. In conformity to the international classification they were referred to the Тeschovirus genus of Porcine Teschovirus specie. Performed investigations had created a basis for elaboration of domestic moleculargenetic diagnostic test systems.