Рід Лядвенець — Lotus L. у флорі України - Крицька, Л.І. (Вісник Національного науково-природничого музею, 2010)
Обговорюється історичний погляд на розуміння обсягу виду в роді Lotus L. Наводяться морфологічний опис роду, секцій та підсекцій, ключі для визначення видів у роді. Для кожного виду подається діаг ноз українською мовою, базіонім, основна синоніміка, еколого-ценотична характеристика місцезростань, географічне поширеня, а також “locus classicus” за протологом, для части ни видів цитується типовий зразок. Обсуждается исторический взгляд на понимание объема вида в роде Lotus L. Приводятся морфологи чес кое описание рода, секций, подсекций, ключи для определения видов в роде. Для каждого вида дается диагноз на украинском языке, базионим, основная синонимика, экологоценотическая характеристика местообитаний, географическое распространение, а также “locus classicus” по протологу, для части видов цитируется типовой образец. Discusses the historical view of the understanding of species in the genus Lotus L. Provides a morphological description of the genus, sections, subsections, and keys to species in the genus. For each species is given the diagnosis ukrainian language, basion, most synonymy, environmental-cenotic characteristic habitats, geographic distribution, as well as the "locus classicus" for protologu, for some species cited a typical example.