Про наукові об’єкти зоологічного профілю, що претендують на одержання статусу національного надбання - Сургова, Т.М.; Гаврись, Г.Г.; Вовнянко, Є.К.; Ткаченко, З.О.; Карлаш, Ю.В. (Вісник Національного науково-природничого музею, 2010)
На основі чинних в Україні нормативних документів наведено основні критерії експертної оцінки наукової і практичної цінності зоологічних колекцій, що претендують на статус національного надбання та наведено їх перелік. On the basis of acting in Ukraine normative documents the main expert evaluation criteria of scientific and practical importance of zoological collections that pretend to the status of national heritage have been given.