Микроструктурные исследования формирования первичного зерна аустенита после кристаллизации углеродистых сталей с 0,5–0,7% С - Борисенко, А.Ю.; Кононенко, А.А.; Бабаченко, А.И.; Науменко, Л.Д. (Доповіді НАН України, 2010)
Досліджено формування первинного зерна аустеніту у вуглецевих сталях з 0,5–0,7% С після кристалізації. Встановлений зв'язок первинних зерен аустеніту з його вихідною дендритною будовою. В структурі литих сталей з 0,5–0,7% С спостерігаються два типи міжкристалітних границь: міждендритні, що утворюються при зростанні дендритних гілок, і внутришньодендритні, що перетинають дендрити в довільних напрямках. The formation of primary austenite grains in carbon steel containing 0.5–0.7% C after the crystallization is investigated. The connection of primary austenite grains and the initial dendritic structure is established. Two types of intercrystalline boundaries are observed in the structure of cast steel containing 0.5–0.7% C. They are intradendric ones formed in the coalescence of dendritic branches and interdendritic ones crossing dendrites in random directions.