Молекулярно-біологічна характеристика українських ізолятів вірусу мозаїки яблуні, ізольованих з яблуні (Malus domestica Borkh.) - Господарик, А.В.; Будзанівська, І.Г.; Кунду, Д.К.; Поліщук, В.П. (Доповіді НАН України, 2010)
Визначено нуклеотидні послідовності фрагмента гена капсидного білка чотирьох українських ізолятів вірусу мозаїки яблуні, ізольованих з яблуні. Філогенетичний аналіз українських ізолятів вірусу мозаїки яблуні показав їх високу спорідненість як між собою, так і з відомими ізолятами в Ген банку. As a result of the sequencing, nucleotide sequences of a coat protein gene of four Ukrainian isolates of Apple mosaic virus (ApMV) isolated from apple are established. The phylogenetic analysis of Ukrainian isolates of ApMV showed their high homology between themselves and with isolates deposited in the Genbank.