Об универсально равномерно стягиваемых слоениях коразмерности 1 - Болотов, Д.В. (Доповіді НАН України, 2010)
Доведено, що універсальне накриття повного ріманового многовиду із заданим на ньому C^2-шаруванням ковимірності 1, чиї шари мають стягувані універсальні накриття, є стягуваним. It is proved that the universal covering of a complete Riemann manifold equipped by a C^2-foliation of codimension 1, whose leaves have uniformly contractible universal coverings, is contractible.