Ергодичність розв'язків абстрактних лінійних диференціальних рівнянь другого порядку в банаховому просторі - Горбатенко, Я.В. (Доповіді НАН України, 2010)
Отримано ряд необхідних та достатніх умов ергодичності розв'язків абстрактних лінійних диференціальних рівнянь другого порядку в банаховому просторі. A number of necessary and sufficient conditions of ergodicity of solutions of second-order abstract linear differential equations in a Banach space is obtained.