Аналіз наближення Глаубера для розсіяння нуклонів на дейтронах при проміжних енергіях - Булавін, Л.А.; Ковальчук, В.І.; Тартаковський, В.К. (Доповіді НАН України, 2010)
Досліджується процес пружного розсіяння нуклонів на дейтронах при проміжних енергіях у наближенні Глаубера. У розрахунках використані нуклон-нуклонні амплітуди, які залежать від спінів частинок, що взаємодіють, фаз розсіяння і параметрів змішування. Обчислені кутові залежності перерізу і поляризації розсіяних частинок для енергій падаючих нейтронів 135 і 190 МеВ. Результати розрахунків порівнюються з відповідними експериментальними даними. The process of elastic nucleon-deuteron scattering has been investigated in the Glauber approximation. The nucleon-nucleon amplitudes depending on spin, phase shifts, and mixing parameters are used in calculations. The angular dependences of the cross section and the polarization of scattered particles have been computed for incident neutron energies of 135 and 190 MeV. The calculation results have compared with the corresponding experimental data.