Применение спеченных высокоэнергетических постоянных магнитов при разработке ''магнитных пружин'' - Цивилицин, В.Ю.; Мильман, Ю.В.; Гончарук, В.А.; Бондар, И.Б. (Доповіді НАН України, 2010)
Розглянуто магнітну систему, в якій високоенергетичний порошковий постійний магніт втягується в магнітопровід — ''магнітна пружина''. Розроблено і виконано розрахунок максимальної сили втягування для порошкових високоенергетичних постійних магнітів з круглим і прямокутним перетинами. Сконструйовано, виготовлено та досліджено магнітну пружину з діаметром магнітопроводу 50 мм і постійним магнітом діаметром 30 мм, довжиною 60 мм. Сила втягування такої пружини — 17 кг. Спостерігається відповідність теоретичних розрахунків і експериментальних досліджень. A magnetic system, in which a high energy powder permanent magnet is drawing into a magnetic circuit, the so-called ''magnetic spring'', is considered. The calculation of the maximal force of drawing is executed for permanent magnets with circular and rectangular cross-sections. The magnetic spring made of a soft magnetic material of 50 mm in diameter with a permanent magnet of 30 mm in diameter and 60 mm in length was designed, made, and investigated. The drawing force of such a spring was 17 kg. There is a good accordance of theoretical calculations and experimental results.