Новые элементы залегания на геологических картах - Юдин, В.В. (Доповіді НАН України, 2010)
У Гірському Криму виявлено складні дислокації в лежачих крилах шарьяжних складок. На їх конкретних прикладах запропоновано три нові позначення елементів залягання для геологічних карт: 1 — горизонтальне в перекинутому заляганні; 2 — похиле в двічі перекинутому заляганні; 3 — вертикальне в перекинутому крилі. Complicated dislocations in the overturned limbs of overthrust folds in the Crimea Mountains are discovered. By their specific examples, three new symbols of bedding elements are offered for geological maps: 1 — horizontal in an overturned bedding; 2 — sloping in a twice overturned bedding; 3 — vertical in a tipped wing.