Індукційний період гомогенної кристалізації CaSO4·2H2O з розчинів - Третьяков, О.В.; Третьяков, Д.О.; Присяжний, В.Д. (Доповіді НАН України, 2010)
Запропоновано підхід та отримано термодинамічне рівняння для визначення індукційного періоду гомогенної кристалізації в умовах, коли застосування рівняння Оствальда–Фройндліха не є можливим. Отримані експериментальні результати підтверджують правомірність такого підходу. An approach and a thermodynamic equation are proposed for the determination of the inductive period of a homogeneous crystallization reaction in the case where the application of the Ostwald–Freundlich equation is not possible. The results of experimental researches confirm the validity of such an approach.