Частота выявления патологий щитовидной железы у нефтяников методом ультразвукового исследования при профилактических осмотрах - Магеррамова, З.З. (Международный медицинский журнал, 2010)
Досліджено частоту патологій щитоподібної залози у нефтяників Азербайджану шляхом використання ультразвукової діагностики під час профілактичних оглядів. Показано, що застосування УЗД дозволило виявити 6,13±0,6 нових випадків патологій у розрахунку на 100 обстежених. Вважається за доцільне включення УЗД щитоподібної залози до переліку обов’язкових діагностичних тестів під час профоглядів осіб небезпечних професій. Изучена частота патологий щитовидной железы у нефтяников Азербайджана путем использования ультразвуковой диагностики при профилактических осмотрах. Показано, что применение УЗИ позволило выявить 6,13±0,6 новых случаев патологий в расчете на 100 обследованных. Отмечена целесообразность включения УЗИ щитовидной железы в перечень обязательных диагностических тестов при профосмотрах лиц опасных профессий. The frequency of thyroid pathology in oil industry workers of Azerbaijan was investigated using ultrasound diagnosis at preventive check-ups. It is shown that the use of ultrasonography allowed to reveal 6,13±0,6 new cases of the pathology per 100 investigated. Reasonability of including thyroid ultrasonography to the list of obligatory diagnostic tests at preventive examinations of the persons occupied in dangerous industries was noted.