Емісія оксидів азоту в теплоенергетичних установках - Бабін, М.Є.; Дубовський, С.В.; Коберник, В.С.; Рейсіг, В.А. (Інститут загальної енергетики НАН України, 2007)
Запропоновано розрахункову методику визначення показника емісії оксидів азоту без урахування заходів скорочення викиду. Методика враховує кінетику утворення та руйнування оксидів азоту при спалюванні палива в теплоенергетичній установці.----------------- Предложена расчетная методика определения коэффициента эмиссии оксидов азота без учета мероприятий по сокращению выброса. Методика учитывает кинетику образования и разложения оксидов азота при сжигании топлива в теплоэнергетической установке.------------------- The calculation method for determination of the nitrogen oxides emission index is offered without accounting the measures for the reduction of emission. A method takes into account kinetics of the nitrogen oxides production and destruction upon the fuel burning in heat power setting.