Група операторів ієрархії рівнянь Неймана - Герасименко, В.І.; Поліщук, Д.О. (Доповіді НАН України, 2010)
Досліджено властивості групи нелінійних операторів ієрархії Неймана для кореляційних операторів квантових багаточастинкових систем, які описуються статистиками Фермі–Дірака або Бозе–Ейнштейна. Доведено теорему існування розв'язків задачі Коші для цієї ієрархії у відповідних просторах послідовностей ядерних операторів. We study properties of the group of nonlinear operators of the von Neumann hierarchy for correlation operators of quantum many-particle systems obeying the Fermi–Dirac or Bose–Einstein statistics. In the suitable spaces of sequences of trace class operators, the existence and uniqueness of solutions of the Cauchy problem of this hierarchy are proved.