Вращение плоскости поляризации электромагнитной волны в ферромагнетиках, индуцированное их деформацией - Линчевский, И.В. (Доповіді НАН України, 2010)
Передбачена можливість керування кутом повороту площини поляризації електромагнітної хвилі, яка проходить крізь феромагнетик, за рахунок його безпосереднього деформування, що є сутністю нового п'єзомагнітооптичного ефекту. The opportunity to control a rotation angle of a plane of polarization of an electromagnetic wave which passes through a ferromagnetic, by its direct deformation is predicted. This makes essence of a new piezo-magneto-optical effect.