Науково-технічна діяльність як об’єкт дослідження - Жилінська, О.І. (Наука та наукознавство, 2011)
Розглянуто науково-технічну діяльність із застосуванням пізнавального інструментарію діяльнісного підходу, виявлено її сутнісні характеристики у контексті єдності і взаємозалежності її складових: досліджень і розробок, підготовки наукових кадрів, надання науково-технічних послуг. Розкрито властивості науковотехнічної діяльності, що мають визначальне значення для її організації, економічних механізмів реалізації та управління її розвитком на державному рівні. Рассмотрена научно-техническую деятельность с использованием познавательного инструментария деятельностного подхода, определены ее сущностные характеристики в контексте целостности и взаимозависимости ее составляющих: исследований и разработок, подготовки научных кадров, предоставления научно-технических услуг. Раскрыты свойства научно-технической деятельности, имеющие определяющее значение для ее организации, экономического механизма реализации и государственного управления ее развитием. The science & technology activity is investigated by use of cognitive instruments of the actionfocused approach. Its essential characteristics are outlined with consideration to integrity of and correlations between its components: research and development, training of research personnel, supply of science & technology services. The features of science & technology activity, which have critical importance for its organization, for economic mechanisms of its implementations and for its public administration are shown.