До 400-річчя виходу в світ «Зоряного вісника» Г. Галілея - Колтачихіна, Ол.Ю. (Наука та наукознавство, 2010)
8 березня 1610 р. вийшла в світ праця Г. Галілея «Зоряний вісник», яка містила спостереження, зроблені за допомогою зорової труби (телескопа), побудованої ним у 1609 р. На честь 400-річчя створення Г. Галілеєм телескопа минулий 2009 р. був оголошений Міжнародним роком астрономії.