Термомеханічна модель неоднорідних анізотропних оболонок з початковими деформаціями - Кушнір, Р.М.; Николишин, М.М.; Жидик, У.В.; Флячок, В.М. (Доповіді НАН України, 2010)
Розвинуто уточнену математичну модель динамічної задачі взаємозв'язаної термопружності неоднорідних анізотропних оболонок з урахуванням початкових деформацій та анізотропії термомеханічних властивостей матеріалу як у напрямку координатних ліній серединної поверхні, так і в трансверсальному напрямку. A refined mathematical model of the dynamical problem of coupled thermoelasticity of heterogeneous anisotropic shells accounting for initial deformations and an anisotropy of material thermomechanic properties both in the median surface and the transversal direction is developed.