Модель і процедури короткострокового прогнозування електроспоживання в оптовому ринку електричної енергії України - Шараєвський, Ф.Ю. (Інститут загальної енергетики НАН України, 2007)
Розглянуто моделі та процедури короткострокового прогнозування обсягів споживання електроенергії в умовах оптового ринку електричної енергії України. Детально проаналізовано сучасну модель оптового ринку електроенергії України, визначено необхідність модернізації ринкових відносин та методів прогнозування.