Від фундаментальних досліджень до комерціалізації результатів: досвід і завдання НАН України - Наумовець, А.Г. (Наука та наукознавство, 2010)
У статті дано короткий огляд деяких науково-технічних розробок, що виконані в останні роки в установах НАН України і вже знайшли практичне застосування або готові до інноваційного впровадження. Ці розробки переконують у тому, що наука України зберігає потужний потенціал, який може повністю реалізуватися при належній фінансовій підтримці з боку держави і створенні сприятливого інноваційного клімату, що дасть можливість науковцям заробляти значні позабюджетні кошти своєю прикладною діяльністю. В статье приведен краткий обзор некоторых научно-технических разработок, которые выполнены в последние годы в учреждениях НАН Украины и уже нашли практическое применение либо готовы к инновационному внедрению. Эти разработки убеждают в том, что наука Украины сохраняет мощный потенциал, который может полностью реализоваться при надлежащей финансовой поддержке со стороны государства и создании благоприятного инновационного климата, что позволит ученым зарабатывать значительные внебюджетные средства своей прикладной деятельностью. A brief review of some science & technology developments is contained, accomplished in recent years in institutions of the National Academy of Sciences (NAS) of Ukraine, already used or ready for innovation-specific applications. These developments can assure that science in Ukraine could preserve the powerful capacity that can be fully utilized given proper financial support from the state and fostering favorable innovation climate, which will allow scientists to earn good off-budget money by applied activities.