Карпенко Георгій Володимирович - Хорошева, С.А. (Наука та наукознавство, 2010)
6 липня 1910 р. виповнилося 100 років з дня народження Георгія Володимировича КАРПЕНКА, відомого вітчизняного вченого в галузі фізико-хімічної механіки матеріалів, академіка НАН України (з 1967, член-кореспондент з 1961).