Проблема зниження викидів забруднювачів у атмосферу в тепловій енергетиці України в контексті інтеграції ОЕС України в UСТЕ - Костюковський, Б.А.; Радченко, О.Л.; Шульженко, С.В.; Нечаєва, Т.П.; Біленко, М.С.; Максимець, О.О. (Інститут загальної енергетики НАН України, 2007)
Проведено порівняння вимог до викидів забруднювачів у атмосферу в тепловій енергетиці в Європейському Союзі та Україні. Проаналізовано відповідність поточного рівню викидів забруднювачів у атмосферу ТЕС України вимогам ЄС і визначено заходи поступового приведення показників вітчизняних ТЕС до вимог ЄС.