Збереження біорізноманіття України і світу - неодмінна основа стабільного розвитку цивілізації - Гродзінський, Д.М. (Наука та наукознавство, 2010)
Показано значення біорізноманіття для людства, його стан у світі та Україні в минулому і зараз, небезпеки, які йому загрожують. Показано значение биоразнообразия для человечества, его состояние в мире и Украине в прошлом и сейчас, опасности, которые ему угрожают. The significance of biodiversity for the humanity, its condition in Ukraine and the world in the past and the present, threats to it are shown.