Моделювання розвитку структури генеруючих потужностей Об'єднаних електроенергетичних систем в умовах впровадження ринкових механізмів регулювання діяльності в електроенергетиці - Костюковський, Б.А. (Інститут загальної енергетики НАН України, 2007)
Наведено принципи побудови та формалізації основних залежностей оптимізаційних моделей для формування варіантів розвитку структури генеруючих потужностей Об'єднаних електроенергетичних систем при прогнозуванні їх розвитку.