Історія відкриття та ранніх досліджень полярних областей Землі (до 100-річчя відкриття географічних полюсів) - Будзика, Г.А. (Наука та наукознавство, 2010)
Висвітлено відкриття полярних областей Землі та розвиток ранніх їх досліджень. Показано роль у цьому дослідників різних країн. Освещены открытие полярных областей Земли и развитие ранних их исследований. Показана роль в этом исследователей разных стран. Information about the discovery of polar areas of the Earth and their earliest research is contained. The role of researchers from various countries is shown.