Еластази за умов природної гібернації у хом‘яків - Самохіна, Л.М. (Проблемы криобиологии, 2009)
Природна гібернація у дорослих хом‘яків-самців приводить до зростання активності еластаз та еластазоінгібіторної активності (ЕІА) α-1-інгібітору протеїназ (α-1-ІП) у більшості тканин. Ранній період відновлення (через 2 год після гібернації) характеризується підвищенням рівня еластаз та зниженням ЕІА в мозочку та стовбурі мозку. Пізній етап відновлення (через 24 год) є відображенням прагнення організму до рівноваги в системі еластаза-α-1-ІП. Природная гибернация у взрослых хомяков-самцов приводит к повышению активности эластаз и эластазоингибиторной
активности (ЭИА) α-1-ингибитора протеиназ (α-1-ИП) в большинстве тканей. Ранний период восстановления (через 2 ч после гиберанции) характеризуется повышением уровня эластаз и снижением ЭИА в мозжечке и стволе мозга. Поздний этап
восстановления (через 24 ч) является отображением стремления организма к равновесию в системе эластаза-α-1-ИП. Natural hibernation in mature male hamsters results in an increased elastase activity and elastase-inhibitory activity (EIA) of α-
1-inhibitor of proteinases (α-1-IP) in the most samples of the studied tissues. An early period of organism recovery (2 hrs after hibernation) is characterised by an increased elastase level and EIA decrease in cerebellum and brain stem, within a later one (24 hrs after hibernation) a balance in the elastase α-1-IP system is established.