Академік АН України Олексій Зіновійович Петров (до 100-річчя від дня народження) - Колтачихіна, О.Ю. (Наука та наукознавство, 2010)
У цьому році виповнюється 100 років від дня народження українського вченого, академіка АН УРСР Олексія Зіновійовича Петрова. У статті розглядаються біографічні відомості щодо нього та його праці з теорії відносності та гравітації. В этом году исполняется 100 лет со дня рождения украинского ученого, академика АН УССР Алексея Зиновьевича Петрова. В статье рассматриваются биографические сведения о нем и его работы в области общей теории относительности и гравитации.