Четверта міжнародна конференція Європейського товариства історії науки - Литвинко, А.С. (Наука та наукознавство, 2010)
Діяльність Європейського товариства історії науки, організованого 2003 р. у Парижі, набула ключового значення для розбудови досліджень в галузі історії науки не тільки в Європі, а й у світі. У Барселоні (Іспанія) 18—20 листопада 2010 р. відбулася Четверта конференція Європейського товариства історії науки, яка була організована спільно з Каталонським товариством історії науки і техніки, створеним у 1991 р. на базі організованого більше століття тому Інституту каталонських досліджень.