Витоки електронного документознавства як наукового напряму документознавства - Ковтанюк, Ю.С. (Архіви України, 2011)
Проведено дослідження витоків електронного документознавства як наукового напряму документознавства. Хронологічні межі дослідження: нижня межа пов’язана із часом започаткування в Україні механізації та автоматизації діловодних процесів – середина 1920-х років. Верхня межа – прийняття законів України “Про електронний документ та електронний документообіг” та “Про електронний цифровий підпис”. Проведено исследование истоков електронного документоведения как научного направления документоведения. Хронологические границы исследования: нижняя граница связана со временем внедрения в Украине механизации и автоматизации деловодных процессов – середина 1920-х годов. Верхняя граница – принятие законов Украины “Об электронном документе и электронном документообороте” и “Об электронной цифровой подписи”. In this paper is researched the issue of electronic document studies as a scientific direction of document studies. The chronological limits of research are: lower limit is associated with the establishment in Ukraine of researches in the field of implamintation mechanization of the documentation process that is the middle of 1920s; the upper limit is associated with the Laws of Ukraine “On Electronic Documents and Electronic Documents Circulation” and “On Electronic Digital Signature” that is 2003.