Радиоспектроскопические характеристики стандарта циркона - Дерский, Л.С.; Лариков, А.Л. (Мінералогічний журнал, 2009)
С помощью радиоспектроскопических методов проведено исследование сверочного стандарта циркона для датирования уран-свинцовым методом. Совокупность радиоспектроскопических методов дает возможность более детально изучить физико-химические характеристики стандартного образца циркона и оценить степень его метамиктности. За допомогою радіоспектроскопічних методів проведено дослідження порівняльного стандарту циркону для датування за уран-свинцевим методом. Сукупність радіоспектроскопічних методів дає змогу детальніше вивчити фізико-хімічні характеристики стандартного зразку циркону й оцінити ступінь його метаміктності. Testing zircon standard STZ for uranium-lead dating was investigated by a set of radio-spectroscopic methods. This gives a possibility to study the standard in detail, to learn its physical-chemical characteristics of zircon standard sample and to estimate the degree of its metamict state.