Включение фазы SiО2 в хромшпинелиде из кимберлитов трубки "Интернациональная" (Якутия) - Вишневский, А.А.; Литвиненко, Ю.А. (Мінералогічний журнал, 2009)
В хромшпинелиде из кимберлитов трубки "Интернациональная" (Якутия) зафиксировано твердофазное включение практически чистого SiO2. Его минеральная форма не установлена. Предварительно высказано предположение, что это одна из полиморфных модификаций кристаллического кремнезема, хотя не исключено, что вещество включения может оказаться халцедоном и даже кварцевым стеклом. У хромшпінеліді з кімберлітів трубки "Інтернаціональна" (Якутія) зафіксовано твердофазове включення практично чистого SiO2. Його мінеральна форма не встановлена. Попередньо висловлено припущення, що це одна з поліморфних модифікацій кристалічного кремнезему, хоча не виключено, що речовина включення може виявитись халцедоном і навіть кварцовим склом. Inclusion of practically pure SiO2 in chromspinelide from kimberlites of "Inter" pipe (Yakutia) was found. Its mineral form is not determined. It was preliminarily assumed, that the inclusion is one of polymorphic modifications of crystalline SiO2, although it is not excluded that the inclusion substance could be chalcedony and even quartz glass.