Оптимізація режиму охолодження циркуляційної води у бризкальних градирнях - Шрайбер, О.А.; Дубровський, В.В.; Підвисоцький, О.М.; Шрайбер, К.О. (Інститут загальної енергетики НАН України, 2007)
Проведено експериментальне дослідження дисперсного складу крапель, що утворюються при взаємодії двох зустрічно спрямованих факелів розпилу. Розроблено узагальнену математичну модель охолодження циркуляційної води в градирні та знайдено його оптимальні умови. Ключові слова: градирня, краплі, фракційний склад, циркуляційна вода, охолодження, оптимальний режим.