«Самородні ключі поезії Гоголя» (прислів'я у другому томі «Мертвих душ») - Сквіра, Н. (Літературознавчі обрії. Праці молодих учених, 2010)
The proverbs, creatively used by Gogol in the second volume of «The Dead Souls», their role and functions are investigated in the article.