Напрями підвищення енергоефективності товарної структури експортно-імпортних операцій у промисловості України - Симборський, А.І.; Маляренко, О.Є. (Інститут загальної енергетики НАН України, 2007)
Проаналізовано динаміку структури експорту та імпорту товарів, розглянуто енерговитратність найбільш енергоємних галузей промисловості України: чорної металургії, хімічної, нафтопереробної промисловості та намічено шляхи поліпшення енергоефективності товарної структури експортно-імпортних операцій у цій сфері.