Финансовые механизмы управления социальными программами - Булеев, И.П. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2005)
Обґрунтовано, що однією із важливих причин сповільнення темпів зростання ВВП в Україні є відсутність чіткої фінансової стратегії, що виявляється у необґрунтованості інвестиційної та соціальної складових бюджету, низькій питомій вазі заробітної платні у собівартості продукції, незалежності фондового ринку і відсутності стимулів участі населення в інноваціях, необґрунтованості курсу гривні. Доведено неспроможність тези відокремлення бізнесу від влади.
---------- Обосновано, что одной из важных причин замедления темпов роста ВВП в Украине является отсутствие четкой финансовой стратегии, что проявляется в необоснованности инвестиционной и социальной составляющих бюджета, низком удельном весе зарплаты в себестоимости продукции, независимости фондового рынка и отсутствии стимулов участия населения в инновациях, необоснованности курса гривни. Доказана несостоятельность тезиса отделения бизнеса от власти.
---------- If has been grounded that one of the most important reasons for slowdown of the GDP growts rates in Ukraine is the absence of a clear financial strategy. It causes ungrounded investment and social components of the budget, small proportion of wages in prime product cost, independence of the stock market, absence of population’s incentives to take part in innovations, ungrounded rate of Ukrainian hryvnia. The thesis as of separation of business from power proved to be groundless. The proposals concerning mentioned issues are given.
----------