Православ’я і лютеранство в Україні та Росії (кінець XVІ – початок XVІІ ст.) - Котляр, Ю.; Котляр, Г. (Чорноморська минувшина, 2009)
У статті надана характеристика взаємовідносин православ’я і лютеранства в Україні та Росії в ХVІ – ХVІІ ст., а також висвітлюється питання можливої православно-протестанської унії як гіпотетичної альтернативи Переяславського договору з Росією. In the article there is the description of mutual relations of Orthodoxy and Lutheran in Ukraine and Russia in the XVIth – XVIIth c. It is also studying the question of possibility