Політична адміністрація Кримського ханства в Буджацькій орді у період між 1739 – 1769 рр. - Грибовський, В. (Чорноморська минувшина, 2009)
В статті розглядається проблема формування політичної адміністрації Кримського ханства в Буджацькій Ногайскій Орді протягом XVIII ст. Висвітлюється становлення та еволюція інституту сераскерства у взаємодії з потестарними структурами ногайців. In the article it has been revealed the problem of forming the Political administration of the Crimean Khanate in the Boudjak Nogay Horde during the XVIII c. The special attention paid to the question on establishment and evolution of political institute of Serasker under influence of potestary structures of Nogay Tatars.