Міграція населення із Придунайських князівств на південноукраїнські землі у XVІІІ ст. - Бєлова, Є. (Чорноморська минувшина, 2009)
У статті на основі архівних і опублікованих матеріалів показано основні моменти переселень населення з Придунайських князівств на південно-українські землі у XVІІІ ст., зокрема до земель Нової Сербії. З’ясовано зміну політики Російської імперії у питанні заселення Північного Причорномор’я. In the article on the base of archive sources and published materials it has been studied the main moments of migrations from Danube Principalities to South Ukraine, particularly to the territory of New Serbia, in the XVIIIth c. It has been also revealed the evolution of Russian empire politics towards the question on population of Northern Black Sea region.