Колонізація запорозькою старшиною Південної України: Опанас Ковпак - Краснобай, С. (Чорноморська минувшина, 2009)
Стаття присвячена діяльності козацького полковника Опанаса Ковпака, його внеску в процес розвитку південноукраїнського регіону, показано характерний шлях переходу козацької старшини у російське дворянство. The article is devoted to Cossack colonel Opanas Kovpak’s, activity and his tribute to the process of development of South Ukraine region. The article describes the characterictic way of Cossack officers transition into Russian nobility.