Задунайські козаки в планах російського командування в російсько-турецьку війну 1828-1829 рр. - Кухарук, О. (Чорноморська минувшина, 2009)
Стаття присвячена розгляду факторів, що впливали на розробку та виконання планів російського командування у російсько-турецькій війні 1828-1829 рр. Значна увага приділяється місцю та ролі задунайських запорожців в цих планах. The article is devoted to examination of factors, which affected development and implementation of plans of the Russian command in Russian-Turkish war 1828-1829. The conciderable attention is paid to the place and role of Zadunays’ki (Trans Danube) Zaporozhian Cossacks in these plans.