З історії вивчення Південної України наприкінці XIX – на початку ХХ ст.: В.Д. Смирнов - Непомнящий, А. (Чорноморська минувшина, 2009)
У статті на базі широкого кола джерел і літератури досліджено творчий доробок історика В.Д.Смирнова, присвячений вивченню історії Південної України та, зокрема Кримського ханства. In the article the creative legacy of historian V.D.Smyrnov devoted to South Ukraine history, in particular to the history of Crimean Khanate, has studied on the base of wide circle of sources and literature.