Козакознавчі студії Одеської школи істориків професора І.А. Линниченка - Музичко, О. (Чорноморська минувшина, 2009)
У статті на базі широкого кола архівних та оприлюднених джерел досліджено козакознавчий компонент у науково-історичних студіях І. Линниченка, А. Флоровського, П. Клепацького, М. Слабченка, Є. Загоровського. На початку ХХ ст. ці науковці уособлювали одеську школу істориків на чолі з професором І. Линниченко. In the article on the basis of wide circle of archival and published sources the Cossack topic in the works of I. Lynnychenko, A. Florovs’kyi, E. Zagorovs’kyi, M. Slabchenko, P. Klepatskyi has studied. In early XX c. these scientists represented Odesa historical school with professor I. Lynnychenko at the head.