Кошторис вартості необхідних робіт на чумацьких шляхах, пов’язаних з торгівлею Одеси 1840 р., як історичне джерело - Гончарук, Т. (Чорноморська минувшина, 2009)
Наведений документ складений у березні 1840 р. є кошторисом необхідних робіт на шляхах пов’язаних з торгівлею Одеси. Документ свідчить про стан і напрямок так званих “чумацьких шляхів” у Херсонській губернії. The resulted document built in March, 1840 is the estimate of necessary works on the ways of related to trade of Odesa. A document testifies to consisting and direction of so called "trade ways" of the Kherson province.