Художньо-критичні замітки до видання історичної повісті О. Маковея “Ярошенко” (на матеріалах графічних малюнків Г.С.Зубковського з фондів ОХМ) - Поліщук, Н.; Жуліцька, О. (Чорноморська минувшина, 2009)
У статті представлені матеріали графічних малюнків Г.С.Зубковського, що були написані ним для історичної повісті О.Маковея “Ярошенко”, про козака Мукулу Ярошека, який воював у Хотинську війну 1621 р. Малюнки є оригіналами, зберігаються у фондах Одеського художнього музею. Іn the article there are represented the G.S.Zoubkovs’kyi’s graphic pictures, which were made by him for the O.Makovey’s history story "Yaroshenko", devoted to the Cossack Mikoula Yaroshenko, which took part in Khotyn war 1621. The pictures are originals, and they are kept in the funds of the Odesa artistic museum.