Сорбенти, що модифіковані продуктом взаємодії o- або n-амінотіофенолу з γ-(триетоксисилан)пропілізоціанатом - Гудима, Н.В.; Трохимчук, А.К.; Грицків, А.Я. (Доповіді НАН України, 2010)
Досліджено умови сорбційного концентрування благородних металів силікагелями, хімічно модифікованими продуктом взаємодії γ-(триетоксисилан)пропілізоціанату з o- або n-амінотіофенолом з отриманням у ході реакції сорбентів з прищепленими N-(4-меркаптофеніл)-N'-пропілсечовинними (МФПСС) та амінобензтіазолпропільними (АБТПС) групами. Встановлено відмінності в сорбційній активності МФПСС та АБТПС до іонів благородних металів. Зіставлено сорбційну здатність сорбентів з прищепленими арил- та алкілтіольними групами. Conditions of the sorption concentration of noble metals by silica gels chemically modified by a product of the interaction of γ-(triethoxysilane)propylisocyanate and o- or p-aminothiophenol allowing one to consequently obtain the sorbents with grafted N-(4-mercaptophenyl)-N'-propylurea (MPhPUS) and aminobenzthiazolepropyl (ABThPS) groups have been researched. Differences in the sorption activity of MPhPUS and ABThPS relative to the ions of noble metals are established. The sorption abilities of the sorbents with grafted aryl- and alkylthiol groups are compared.